Mascotte gaat over op plasticvrije filters en filterhulzen

Sinds jaar en dag produceert en levert Mascotte de vertrouwde Mascotte filters en filterhulzen. Het assortiment Mascotte filters en filterhulzen verandert de komende tijd. Mascotte stapt namelijk over op milieuvriendelijkere papieren filters en filterhulzen. Op deze pagina lees je waarom en wat dit mogelijk betekent voor de verkrijgbaarheid van jouw favoriete product.

Omdat de meeste filters en filterhulzen kunststof bevatten en niet meermaals kunnen worden gebruikt, worden ze gekwalificeerd als single-use plastic products (SUPs). Om de impact van dit soort producten op het milieu te minimaliseren, heeft de Europese Unie een richtlijn opgesteld: de zogenaamde ‘SUP-richtlijn’. De belangrijkste doelstelling van de SUP-richtlijn is het gebruik van SUPs waar mogelijk te beëindigen, maar in elk geval te verminderen.

Mascotte kiest ervoor het gebruik van SUPs te beëindigen door de losse filters en de filters die in een filterhuls zitten, voortaan van papier te maken. Op deze manier wordt het milieu minder belast. Natuurlijk blijft het van belang dat na het gebruik iedereen zijn filters netjes in een (zak)asbak of in de daarvoor bestemde afvalbak deponeert.

Wat gaat er veranderen?

Filters

 • Mascotte Original Slim Filters 120 (6 mm): deze zijn vervangen door de nieuwe Mascotte Original Slim Paper Filters 120
 • Mascotte Original Extra Slim Filters 150 (5.3 mm): deze worden medio mei 2023 vervangen door de nieuwe Mascotte Original Extra Slim Paper Filters 150
 • Mascotte Brown XL Slim Paper Filters 120: deze blijven verkrijgbaar, maar zitten nu in nieuwe zakjes

Van de volgende filters kan Mascotte helaas geen papieren variant aanbieden. Deze filters zijn (voorlopig) uit het assortiment:

 • Mascotte Original Filters 100 (7 mm)
 • Mascotte Menthol Slim Filters 120

De zakjes van alle Mascotte filters zijn voortaan gemaakt van gerecycled materiaal.

Filterhulzen

 • Mascotte Original Filter Tubes 200: Deze zijn vervangen door de nieuwe Mascotte Original Paper Filter Tubes 200
 • Mascotte X-Long Filter Tubes 200: Deze worden in de loop van mei 2023 vervangen door de nieuwe Mascotte X-Long Paper Filter Tubes 200

Van de overige kunststofhoudende filterhulzen in ons assortiment kan Mascotte op korte termijn helaas geen papieren variant aanbieden. Daarom worden de volgende filterhulzen niet meer verkocht:

 • Mascotte Menthol Filter Tubes 200
 • Mascotte Fresh Cliq Filter Tubes 100
 • Mascotte Gold Filter Tubes 200
 • Mascotte Carbon Filter Tubes 200

Mogelijk komen (enkele van) deze producten in een later stadium weer op de markt met een papieren filter.

Mocht je nog vragen hebben over de filters of filterhulzen van Mascotte dan kan je vrijblijvend contact opnemen met Greenworkx op info@greenworkx.eu of 0031 645304515 (alleen WhatsApp).